bg
 
bg

Hulp bij waak- en slaapstoornissen

Een slaapklacht kent vele varianten met kenmerken die zich in de klinische praktijk overzichtelijk laten indelen in slapeloosheid (insomnia), excessieve slaperigheid overdag (hypersomnolentie), en abnormale verschijnselen tijdens de slaap (zoals slaapapneu, parasomnia en rustelozebenensyndroom). Dat dit een verregaande vereenvoudiging van de werkelijkheid is, blijkt uit de indeling in 85 verschillende slaapstoornissen zoals beschreven in het meest gedetailleerde classificatiesysteem.

Hoe divers ook, slaapklachten hebben één kenmerk gemeen, namelijk hun negatieve effect op het functioneren overdag. Ondermaats presteren op school of werk, ongevallen thuis op het werk of in het verkeer, stemmingsverlies, geheugenproblemen en verstoring van sociale relaties en/of huwelijksrelaties zijn voorbeelden hiervan.

Zet de stap naar verbetering

Samen kunnen we de oorzaak van de slaap/waak klacht onderzoeken en hier vervolgens mee aan de slag gaan. Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of het maken van een eerste afspraak.
Therapie Psycholoog Langenberg in Amsterdam
Gwen Langenberg
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
  • Geen wachtijst meer!

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact