bg
 
bg

Therapie bij levensfaseproblemen

Iedereen krijgt er wel mee te maken. Met verschillende fasen in zijn of haar leven. Je kan denken aan geboorte, kindertijd, puberteit, volwassenheidsfase en ouder worden. Bij elke fase is hoort wel een verwachting of verschillende verwachtingen. Vanuit jezelf, maar ook vanuit de maatschappij, de sociale kring/ cultuur waarin jij je begeeft. Op een gegeven moment moet je zelfstandig worden, je eigen huis gaan vinden, een carrière opbouwen, een levenspartner en misschien wel kinderen krijgen. En uiteindelijk als je wat ouder bent ga je met pensioen en kan je genieten van waar jij aan hebt gebouwd.

Maar wat er ook kan gebeuren is dat er fases zijn in jouw leven waar je nog niet aan toe bent. Het gaat er anders aan toe dan jezelf of de ander het heeft bedacht. Je hebt de juiste partner niet gevonden, je bent niet tevreden over jouw carrière, het lukt niet om een gezin te stichten, of je hebt moeite met ouder worden. In deze situaties kan je gevoelens van onzekerheid, boosheid, twijfel of somber ervaren.

Wanneer mensen moeite hebben om zich aan te passen aan de nieuwe levensfase waar zij op dat moment zitten, spreken we van levensfaseproblemen of levensfaseproblematiek.

Kenmerken van levensfaseproblemen zijn:

  • Jezelf onzeker voelen;
  • Lastig keuzes kunnen maken;
  • Onrust en twijfel ervaren;
  • Het gevoel of de gedachte hebben: “Wat moet ik nu?”;
  • Het gevoel of de gedachte hebben: “Is dit nu mijn leven en wil ik dit wel?”;
  • Problemen met slapen.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik ben ervan overtuigd dat je zelf goede stappen kan zetten richting het accepteren van het nieuwe en de daarbij behorende gevoelens en gedachten. Lukt dit niet, dan is het wel heel fijn om hulp te ervaren bij de problemen en gevoelens waarbij dit niet gemakkelijk gaat. Samen kunnen we op zoek naar de kern van deze gevoelens, waar liggen jouw behoeftes? En hoe kan je weer bewegingsvrijheid ervaren in deze ‘nieuwe’ fase.

Je kan erover praten, maar we gaan zeker ook lichaamsgericht aan het werk. Je mag weer voelen waar je werkelijk staat. In het hier en nu. In psychodynamische therapie maken we gebruik van mindfulness. Het erkennen en leren accepteren van wat er is en van daaruit, in contact met jezelf, weer de rust kunnen ervaren van de fase waarin jij je nu begeeft. Al jouw ervaringen en gevoelens in de (vorige) fases van jouw leven hebben jou gebracht tot waar jij nu bent.

Ik help je graag

Wanneer je jezelf in bovenstaande beschrijvingen herkent en graag samen met mij aan de slag zou gaan, dan hoor ik graag van je. Je kunt hiervoor vrijblijvend contact met mij opnemen voor meer informatie of het maken van een eerste afspraak.
Therapie Psycholoog Langenberg in Amsterdam
Gwen Langenberg
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
  • Geen wachtijst meer!

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact