bg
 
bg

Therapie bij negatief zelfbeeld en onzekerheid

Een negatief zelfbeeld onzekerheid kan heel hardnekkig zijn en jou op vele gebieden (privé , werk , hobby ets) in jouw leven tegenhouden in wat je eigenlijk voor jezelf zou willen. ‘Ik kan toch niks,’ Ik ben al altijd een loser geweest,’ Ik ben gewoon lelijk, het is nu eenmaal zo’. Er kunnen pagina’s vol geschreven worden over negatieve gedachten of onzekerheden.

Je bekritiseert jezelf of kraakt jezelf af. Je vergelijkt je met anderen die toch altijd beter zijn dan jij bent. De ander wint het altijd van jou. Dat is duidelijk! Was jij maar niet wie je nu bent. Deze gedachten kunnen je overvallen, maar merendeels zijn ze een bekende grondtoon die over alles een zware grijze deken legt.

Je bent sceptisch over je eigen vaardigheden en competenties en je wilt vooral geen nieuwe stappen zetten in de toekomst die er hierdoor toch pessimistisch uitziet. Zelfs verandering willen brengen aan dit patroon wordt als een zware kluif gezien.

Waar komt het toch vandaan, zo’n negatief zelfbeeld?

Het kan voorkomen als je bijvoorbeeld erg beschermd bent opgevoed. Het zelfvertrouwen heeft zich niet genoeg kunnen ontwikkelen. Ook kan het zijn dat je in jouw leven, misschien al van jongs af aan, veel kritiek gekregen hebt op je gedrag of prestaties. Of dat je gepest bent. Er kunnen veel aanleidingen zijn geweest waarin ergens in de kern jouw zelfvertrouwen is afgenomen of zich niet genoeg heeft kunnen ontwikkelen en een negatief zelfbeeld is ontstaan.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Bij een beetje onzekerheid is er geen reden om naar een therapeut of psycholoog te gaan. Maar als je echt zó onzeker bent of te negatief bent over jezelf dat je sociale leven of carrière eronder lijdt, is het raadzaam om hulp te zoeken.

De behandeling wordt afgestemd op jouw behoeften. We zullen samen onderzoeken wat er eigenlijk gebeurt in jouw binnenwereld. Welke gevoelens, gedachtes of welk gedrag staat jou in de weg? Wat is voor jou van betekenis? Zodat jij wat meer inzicht krijgt in jezelf en daardoor ook misschien meer vertrouwen en een wat positiever zelfbeeld. Eindeloos piekeren en controleren van je gedachtes en gevoelens is een heilloos doel. Je kunt jezelf beter richten op wat je wél belangrijk vindt in het leven.

Een negatief zelfbeeld veranderen is hard werken! Met psychodynamische therapie of Brainspotting kunnen we er samen voor gaan staan. Het belangrijkste in het behandelen van een negatief zelfbeeld is dat de behandelvorm bij jou past. Daarom is het fijn om te weten dat ik een breed scala aan behandelvormen kan inzetten.

Samen werken aan vertrouwen

Ben je op zoek naar hulp bij problemen of uitdagingen rondom onzekerheid en een negatief zelfbeeld? Wanneer je contact met mij opneemt, maken we een afspraak voor een intakegesprek en gaan we op korte termijn samen aan de slag!
Therapie Psycholoog Langenberg in Amsterdam
Gwen Langenberg
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
  • Geen wachtijst meer!

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact