bg
 
bg

Therapie in Amsterdam bij perfectionisme

Wat is perfectionisme?

Als je naar het woord perfect kijkt betekent het letterlijk; Een kwaliteit van perfectie. Perfectionisme houdt in dat je je best doet om iets zo goed mogelijk te doen. Een bepaalde mate van perfectionisme is een goede drijfveer om het beste uit jezelf te halen. Maar bij een ongezond perfectionisme vind je van jezelf dat alles wat je doet perfect moet zijn.

Omdat het onmogelijk is om altijd en overal het allerbeste resultaat te bereiken, stel je jezelf vaak teleur of maak je nooit wat af. Het is nooit goed genoeg. Jij bent nooit goed genoeg. Je twijfelt aan jezelf, bent extreem zelfkritisch en je laat je zelfwaardering afhangen van je prestaties. Of je hebt het gevoel dat je steeds weer door en door moet gaan. Totdat het goed is, maar die eindstreep is bijna nooit in zicht. Een zware strijd die eigenlijk niet te winnen is.

Perfectionisme en angst

Perfectionisme wordt vaak veroorzaakt door onbewuste angst. Angst om te falen, angst om de controle te verliezen, angst voor afwijzing, angst voor eenzaamheid, angst voor kritiek of angst om niet de waardering te krijgen die je wilt. Je gebruikt je perfectionisme dan om succes, waardering of liefde te krijgen.

Heb je zelf last van perfectionisme en wil je hulp om hiermee om te gaan? Therapie kan dan helpen je fijner en vrijer te voelen. Met psychodynamische therapie kunnen we weer meer beweging brengen in het stroeve patroon, die jou eigenlijk niet (meer) dient.

Je bent van harte welkom

Ik hoor graag van je als je op korte termijn samen met mij aan je perfectionisme wilt werken. Neem hiervoor via deze site vrijblijvend contact met me op.
Therapie Psycholoog Langenberg in Amsterdam
Gwen Langenberg
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
  • Geen wachtijst meer!

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact