bg
 
bg

Ervaringen van cliënten

Cliënten schreven over hun ervaringen bij mij:

David:

“Ik ben sinds twee jaar bij NAAM en therapie en vind haar een aanvoeler, inspirator en motivator. Sinds ik haar ken heb ik het gevoel dat ze (mij) goed aan kan voelen. Ze is scherp op een in-clusieve en innemende manier. Ze geeft ruimte om dingen te leren voelen en dingen in te zien op mijn manier en op mijn moment. Ook is ze op een prettige manier kritisch en confronte-rend: zonder mij te ver uit mijn comfort zone te halen maar tegelijkertijd me te laten ervaren dat het toch echt die goeizone is waar ik het beste kan leren en groeien. Dus sinds dat wij bijna wekelijks gesprekken hebben, heb ik veel mogen leren en daar ben ik haar dankbaar voor."


Pauline:

“Ik had aan het begin van de therapie niet gedacht dat ik me weer energiek zou kunnen voelen, ik was al zo lang moe. Ik had niet gedacht dat ik geen nachtmerries meer zou hebben. Ik besef mij in de afgelopen maanden dat ik weer met een open blik in de wereld kan kijken, ik kan nu bijvoorbeeld fietsen en ervan genieten. Wie had dat gedacht. Zo iets kleins als fietsen voelde als een berg; met oogkleppen op overleven op de fiets, want ik was zo moe. In het afgelopen jaar heeft NAAM mij begeleid bij rouw en traumaverwerking welke gepaard ging met heftige moeheid, nachtmerries en depressieve klachten. NAAM heeft in de begeleiding stap voor stap, samen met mij, onderzocht waar de kern van mijn verdriet en onzekerheid zat. Vanuit deze kern zijn we op verschillende manieren aan de slag gegaan om mij te leren de regie over mijn eigen gevoel terug te geven. Dit groeiende gevoel van regie maakte dat ik toe kon komen aan de rouw en traumaverwerking.”


Franca:

"NAAM heeft mij de afgelopen zeven jaren heel geduldig en standvastig begeleid bij een grote verandering in mijn leven. Na de scheiding van mijn ouders hielp ze me ontwarren welke patronen in mijn jeugd waren ontstaan en hoe die patronen doorwerkten in mijn leven. Ze ondersteunde me in het moeizame proces om diepgewortelde negatieve overtuigingen en gedrag stapje voor stapje om te buigen tot constructievere varianten. Ik heb mijn gevoelens leren voelen en de verantwoordelijkheid voor anderen leren loslaten. Dat is nog steeds niet altijd makkelijk, omdat mijn oude patronen op onverwachte momenten opnieuw blijven opduiken. Toch ben ik me in de loop der jaren onafhankelijker, assertiever en autonomer gaan opstellen naar anderen, inclusief de mensen die het belangrijkst voor me zijn. Zonder NAAM had ik dit ontzettend waardevolle proces van persoonlijke en spirituele groei nooit tot dit punt kunnen voltooien. Haar niet-oordelende houding, de vrijheid die ze me liet om mijn eigen les te leren, haar geduld en vooral haar diepe overtuiging dat ze me nooit ging vertellen hoe het zit, zijn een groot voorbeeld voor mijn eigen leven."


Nils:

"For the past year I have worked with NAAM on many aspects of my therapy. Mostly were very deep and not directly concerning my addiction. It enriched my feelings and brought me in contact with my anxieties and longings.

As a result of the therapy, I have already started making some changes in my life, which I feel are helping me to feel better with myself and with the situation. I know it’s a slow process, but I am hopeful it will come to a successful point soon enough."


Anna:

"Ik ben blij met de therapie. Vanuit heftige burnout klachten er weer bovenop gekomen. We hebben stapje voor stapje oude trauma’s een plek gegeven die belemmerend en frustrerend zijn voor het dagelijks leven. Nu met nieuwe inzichten heb ik weer vertrouwen om vrij en ongeremd het leven in te gaan."


Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact


Cliënten over mij
"NAAM is voor mij een plek waar ik zonder oordeel mezelf kan zijn en mijn verhaal kwijt kan..."

Lees meer ervaringen