bg
 
bg

Ervaringen van cliënten

Cliënten schreven over hun ervaringen bij mij:

Roos:

“Ik ben sinds twee jaar bij Iris en therapie en vind haar een aanvoeler, inspirator en motivator. Sinds ik haar ken heb ik het gevoel dat ze (mij) goed aan kan voelen. Ze is scherp op een in-clusieve en innemende manier. Ze geeft ruimte om dingen te leren voelen en dingen in te zien op mijn manier en op mijn moment. Ook is ze op een prettige manier kritisch en confronte-rend: zonder mij te ver uit mijn comfort zone te halen maar tegelijkertijd me te laten ervaren dat het toch echt die goeizone is waar ik het beste kan leren en groeien. Dus sinds dat wij bijna wekelijks gesprekken hebben, heb ik veel mogen leren en daar ben ik haar dankbaar voor."


Lauren:

“Ik had aan het begin van de therapie niet gedacht dat ik me weer energiek zou kunnen voelen, ik was al zo lang moe. Ik had niet gedacht dat ik geen nachtmerries meer zou hebben. Ik besef mij in de afgelopen maanden dat ik weer met een open blik in de wereld kan kijken, ik kan nu bijvoorbeeld fietsen en ervan genieten. Wie had dat gedacht. Zo iets kleins als fietsen voelde als een berg; met oogkleppen op overleven op de fiets, want ik was zo moe. In het afgelopen jaar heeft Iris mij begeleid bij rouw en traumaverwerking welke gepaard ging met heftige moeheid, nachtmerries en depressieve klachten. Iris heeft in de begeleiding stap voor stap, samen met mij, onderzocht waar de kern van mijn verdriet en onzekerheid zat. Vanuit deze kern zijn we op verschillende manieren aan de slag gegaan om mij te leren de regie over mijn eigen gevoel terug te geven. Dit groeiende gevoel van regie maakte dat ik toe kon komen aan de rouw en traumaverwerking.”


Madelien:

"Iris heeft mij de afgelopen zeven jaren heel geduldig en standvastig begeleid bij een grote verandering in mijn leven. Na de scheiding van mijn ouders hielp ze me ontwarren welke patronen in mijn jeugd waren ontstaan en hoe die patronen doorwerkten in mijn leven. Ze ondersteunde me in het moeizame proces om diepgewortelde negatieve overtuigingen en gedrag stapje voor stapje om te buigen tot constructievere varianten. Ik heb mijn gevoelens leren voelen en de verantwoordelijkheid voor anderen leren loslaten. Dat is nog steeds niet altijd makkelijk, omdat mijn oude patronen op onverwachte momenten opnieuw blijven opduiken. Toch ben ik me in de loop der jaren onafhankelijker, assertiever en autonomer gaan opstellen naar anderen, inclusief de mensen die het belangrijkst voor me zijn. Zonder Iris had ik dit ontzettend waardevolle proces van persoonlijke en spirituele groei nooit tot dit punt kunnen voltooien. Haar niet-oordelende houding, de vrijheid die ze me liet om mijn eigen les te leren, haar geduld en vooral haar diepe overtuiging dat ze me nooit ging vertellen hoe het zit, zijn een groot voorbeeld voor mijn eigen leven."


Gregor:

"For the past year I have worked with Iris on many aspects of my therapy. Mostly were very deep and not directly concerning my addiction. It enriched my feelings and brought me in contact with my anxieties and longings.

As a result of the therapy with iris, I have already started making some changes in my life, which I feel are helping me to feel better with myself and with the situation. I know it’s a slow process, but I am hopeful it will come to a successful point soon enough."


Edith:

"Ik ben blij met Iris. Vanuit heftige burnout klachten er weer bovenop gekomen. We hebben stapje voor stapje oude trauma’s een plek gegeven die belemmerend en frustrerend zijn voor het dagelijks leven. Nu met nieuwe inzichten heb ik weer vertrouwen om vrij en ongeremd het leven in te gaan."


Bob:

"Al geruime tijd kom ik bijna wekelijks bij Iris. De gesprekken met Iris werken voor mij vaak als uitlaatklep en als spiegel. Ik kan er alles kwijt zonder dat zij haar oordeel heeft. Dit geeft mij ruimte om ook echt alles te kunnen vertellen. Dit laat mij anders naar mezelf kijken zodat ik beter tot inzichten kom over hoe ik dingen anders aan kan pakken. Of hoe ik gebeurtenissen of situaties het beste kan accepteren en een plek kan geven.

Vooralsnog heeft het resultaat dat ik mij bewuster ben van de beweegredenen achter mijn acties. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik anders ben gaan handelen in bepaalde zaken. Soms handel ik nog niet anders maar ben me er dan wel van bewust wat ik doe en waarom."


Nathalia:

"Iris setted up the therapy in a structural way. She agreed with me about the goal and the way we will work. This helped me a lot on feeling comfortable about the therapy and about every session. During therapy she sometimes mentions our agreement and the goal back, that’s also makes me comfortable.She always remember what we talked about last time, sometimes brings it back in some words. This makes me feel good, and reflect care and attention to me. This makes me motivated. She behaves every time the same way, same style, calm, listening and advising, asking questions. She is predictable. This gives me stability.

The therapy gives a strong and stable support on one particular long term challenge in my life. I feel the therapy as an every week opportunity to reflect on actualities and as a safety net, which give some opportunities to go to with any possible upcoming troubles I may could have. Iris, thank you for your work and help!"


Bob:

"Iris is open en eerlijk. Ze deelt veel en schept een veilige en vertrouwelijke sfeer, zodat ik me open durf te stellen en tot de kern van problemen kan komen. Ze is onconventioneel en er is ruimte voor humor in therapie."


Michelle:

"Gedurende individuele therapie van 2012 tot 2014 heb ik door Iris veel over mezelf geleerd en zelf inzicht gekregen. Belangrijkste naar mijn mening was dat ik begrepen heb hoe ik de oorzaken van mijn sombere stemming kan vinden door goed onderzoek te doen naar mijn kindertijd en te kijken wanneer ik een bepaalde emotie voor het eerst heb ervaren. Daarnaast heb ik ontdekt dat in het Nederlands een armere woordenschat heb voor de emoties dan in mijn moedertaal. Met Iris heb ik geleerd hoe ik mijn emotionele stemming kan beschrijven. Door mezelf beter uit te drukken heb ik betere en hechtere contacten gekregen. Na de therapie weet ik nu hoe ik uit een zware periode er zelf bovenop kan komen en hoe ik mijn stemming stabiel kan houden. Iris was een hele geduldige therapeut die maatwerk op mij heeft toegepast. Ze heeft gezocht naar een aanpak die bij mij werkt zonder mij te stereotyperen vanwege mijn andere culturele achtergrond. Tijdens de sessies wist ze een ontspannende en vertrouwelijke sfeer te creëren, soms met een korte meditatie oefening. Ik denk regelmatig aan de therapie met warme gevoelens terug."


Margreet:

"De afgelopen 3 jaar heb ik in therapie gezeten bij Iris en heb dit als fijn ervaren, ik heb mijzelf een stuk beter leren kennen. Iris geeft ruimte om mijn verhaal te doen. Ze geeft een reflectie op de situaties die ik vertel, ze probeert de kern van de situatie te vatten. Ze houdt hierbij rekening waar ik in mijn ontwikkeling zit, ik denk dat ze hier goed inzicht in heeft, zodat er ook ruimte is om zelf te ontdekken waar de kern van het probleem zit. Af en toe loop ik tegen een situatie aan en bedenk dan ineens iets wat Iris gezegd heeft wat ik weer kan toepassen. Het voelt alsof ze oprecht is in het contact, soms deelt ze stukjes van haarzelf persoonlijk, als dat relevant is voor mijn problematiek en inspireert mij hiermee. "


Alva:

"De afgelopen 2 jaar heb ik heel veel aan Iris gehad en nog steeds. Ze heeft mij geleerd om de bron van mijn gedrag te analyseren en herkennen dat heeft mij de kans gegeven om mijn leven anders aan te pakken. En dat werkt! Terwijl ik dacht dat ik nooit meer gelukkig kan zijn, heb ik juist heel veel hoop gekregen. Iris komt rustig en betrouwbaar over, oordeelt niet maar probeert juist te begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt. Een luisterend oor dat sturing geeft door op zoek te gaan naar zaken die er in het leven toe doen."


Liesbeth:

"Ik denk dat de therapie het beste voor mij helpt om weerstand te voelen als het gaat om situaties waarin ikzelf of anderen niet goed met mij omgaan. Als ik zelf alles bagatelliseer, wordt Iris soms plaatsvervangend boos waardoor ikzelf dan pas kan voelen dat ik iets anders nodig heb. De onvoorwaardelijke acceptatie en waardering van mij als persoon voelde direct heel goed, waardoor ik mij ook naar anderen soms meer kwetsbaar durf op te stellen. Ik ben de therapie begonnen wegens angst en depressieklachten. Deze zijn nog steeds niet helemaal ver-dwenen maar voelen minder angstaanjagend dan voorheen."


Psycholoog Iris Wieffer in Amsterdam
Iris Wieffer
  • Geregistreerd psycholoog
  • Ruim 8 jaar ervaring
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact