bg
 
bg

Over therapeute Gwen Langenberg

Gwen Langenberg - psycholoog in amsterdam centrumHallo en wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik kan meteen beginnen met mijn opleidingen en expertise, maar ik vind het juist fijn om mij ook als mens voor te stellen.

Mijn naam is Gwen Langenberg, 46 jaar oud. Moeder van een dochter van 20. Ik woon samen met mijn Portugese partner en twee lieve honden in Amsterdam. Ik zal je even laten meelopen op mijn levenslijn tot nu toe, om jou te laten weten waarom ik werk zoals ik werk.

Spreken via beweging

Vanaf het moment dat ik op mijn benen kon staan en kon bewegen wist ik dat mijn vorm van uiten niet zozeer lag in praten, maar in beweging. Op mijn 18e vertrok ik vanuit Limburg naar Amsterdam om aan de Hoge School van de Kunsten (AHK) de opleiding tot uitvoerend danseres te volgen. Een droom die ik met hart en ziel koesterde kwam voor mij uit. Mijn lijf mocht spreken. Tot nu toe ben ik nog altijd werkzaam in het theater.

Het beoefenen van yoga werd een mooie balans om de stress en high performance van de dans in balans te brengen. Vanaf mijn 19e jaar heb ik mij verdiept in de yogafilosofie, de secure en helende vorm van asana's (houdingen), ademhalingstechnieken en meditatie/mindfulness. Deze wijsheid en kennis breng ik dan ook met liefde over via yogalessen en workshops. De Oosterse wetenschap heeft een grote invloed op mijn perceptie van het leven en die rijke opgedane ervaringen neem ik mee in mijn huidige praktijk.

Welzijn op ieder vlak

Ik heb mij altijd beziggehouden met gezondheid, vitaliteit en veerkracht. Zowel op fysiek als mentaal vlak zijn deze van grote waarde, maar niet altijd vanzelfsprekend. Daar heb ook ik zelf zeker ervaring mee. De vraag "Hoe kom je in beweging naar de fijnste, mooiste versie van jezelf?" houdt mij enorm bezig. Voor mijzelf maar vooral voor de mens om mij heen. Om hierin mijn kennis uit te breiden voelde het kiezen voor mensgerichte opleidingen (Coaching & Counseling, Brainspotting en Psychodynamische therapie) en uiteindelijk het openen van mijn praktijk als een natuurlijke stap. Samen met jou ga ik graag op onderzoek uit.

Het werken in mijn eigen praktijk

Binnen mijn praktijk bundel ik al mijn kennis en ervaring. Elke keer weer vind ik het een fantastische uitdaging om met een uniek persoon, zoals jij, te achterhalen hoe jouw hulpvraag ontstaan is en wat jij nodig hebt om weer in beweging te komen. Ik zie mijn werk dan ook als teamwork. Samen in verbinding op zoek naar beweging op het gewenste vlak.

Ik werk vanuit een holistisch perspectief met de verbinding tussen lichaam, gedachten, emoties en bewustzijn. Jouw vraag is steeds sturend in het proces. Samen gaan wij volop in beweging om je te laten groeien naar de allermooiste versie van jezelf. Je bent van harte welkom.

Wees welkom

Als je graag samen met mij aan de slag gaat, dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn en ben meestal in staat om op korte termijn een eerste afspraak in te plannen.

~ Gwen

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact


Cliënten over mij
"Gwen is voor mij een plek waar ik zonder oordeel mezelf kan zijn en mijn verhaal kwijt kan..."

Lees meer ervaringen