bg
 
bg

Over psycholoog Iris Wieffer

psycholoog Iris WiefferHallo, ik ben Iris Wieffer en ik vertel op deze pagina graag kort even wat meer over mijn werk en achtergrond als psycholoog en over mijn interesses daarbuiten.

Na het behalen van mijn master Klinisch Forensische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik begonnen met het geven van individuele-, relatie- en groepstherapie onder supervisie bij verschillende praktijken. De afgelopen acht jaar heb ik met veel plezier en enthousiasme therapie gegeven aan ongeveer vijfendertig volwassenen per week in verschillende frequenties en settings. Daar heb ik positieve feedback gekregen op mijn analytische sterke houding die is gericht is op luisteren en begrijpen en zicht houdt op het belang van stevige holding, structuur en veiligheid.

Mijn eigen praktijk voor therapie en coaching

Tegenwoordig heet ik individuen welkom in mijn eigen praktijk aan de Gerard Doustraat in Amsterdam. Mijn cliënten omschrijven mij en mijn aanpak als oprecht, analytisch, betrokken, flexibel en menselijk. Dat zijn eigenschappen die mij als psycholoog typeren.

Ik hecht veel waarde aan verdieping in mijn werk

Mijn eigen verdiepings- en verbredingstraject de afgelopen jaren heeft bestaan uit het volgen van een master aan de Psychoanalytic University of Berlin, het bijwonen van lezingen en wekelijkse literatuurbesprekingen en intensieve intervisie en supervisie van verschillende supervisoren vanuit een psychoanalytisch referentiekader.

Om mij verder te specialiseren in dit vakgebeid ben ik het afgelopen jaar begonnen met de vierjarige opleiding tot Psychotherapeut in Amsterdam. De opleiding is opgezet rond het concept ‘development’. Dit houdt in dat aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen aandacht wordt besteed. De opleiding integreert inzichten uit de infant research, de neurowetenschappen, de attachment-theorie en de beschikbare evidence met betrekking tot het behandelen van psychische problemen. In de theorie en de techniek van het behandelen staan ontwikkeling en interactie, attachment en mentaliseren centraal.

Mijn andere interesses: (theater)festivals en opbouw van biogasindustrie in Oeganda

Jaarlijks organiseer ik de verjaardag van Sigmund Freud. Een mini- festival waar issues, problemen en conflicten worden gevierd en omarmd door middel van een breed scala aan wetenschappelijke lezingen, theaterstukken, performances, live therapie en verrassingen. Verder ben ik in mijn vakanties te vinden in Oost-Afrika waar ik projectontwikkelaar ben en me bezighoud met het opbouwen van een biogas industrie.

Je bent in mijn praktijk Eyeris van harte welkom

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact


Cliënten over mij
"Iris is voor mij een plek waar ik zonder oordeel mezelf kan zijn en mijn verhaal kwijt kan..."

Lees meer ervaringen