bg
 
bg

Mijn werkwijze en insteek

In mijn praktijk bied ik aan (jong)volwassenen en ouderen kortdurende klachtgerichte behandelingen en langdurige psychodynamische behandelingen. Mijn werkwijze is zorg op maat waarbij ik veelal gebruik maak van theorieën uit de psychotherapie.

Psychotherapie is een bewezen effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische problemen. Gesprekken tussen jou en de deskundige psychotherapeut staan hierbij centraal. De behandeling is kort en lang als het moet. Bij sommige diep in de persoonlijkheid vertakte problemen wordt het effect van de behandeling pas na een jaar of zelfs later zichtbaar. Psychotherapie heeft als doel psychische klachten te verminderen of beter hanteerbaar te maken. Daarbij is het van belang dat het ‘klikt’ tussen jou en de behandelaar.

Psychotherapie is hard werken; het gaat om een proces dat zijn ups en downs kent. Psychotherapie is aan de orde bij angsten (faalangst en dwingende gedachten) en stemmingsklachten, zoals depressie of somberheid, maar ook bij relatieproblemen en problemen in de sfeer van de persoonlijkheid. En ook bij problemen rond het zelfgevoel, zoals een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en twijfels over wie je bent. Of wanneer er sprake is van een innerlijke leegte. Het gaat om vragen wie je bent en wat je zou willen in het leven. Er zijn verschillende vormen van psychotherapie, zoals gedragstherapie, experientiële psychotherapie, systeem behandelingen en psychoanalytische behandelingen. Samen zoeken we naar de passende vorm behorend bij jouw problematiek en behandelwens.

Heb je hier nog vragen over of wil je graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.
Therapie Psycholoog Langenberg in Amsterdam
Gwen Langenberg
  • Geregistreerd therapeut
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
  • Geen wachtijst meer!

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact